KATARIINA

Kuka olen? Nimeni on Katariina, myös Katana tunnetaan. Hevonen vahvana ja voimakkaana, mutta nöyränä ja ystävällisenä silti ylpeänä ja ylväänä eläimenä on viehättänyt minua aina. Kiinnostukseni hevosiin on ollut koko elämäni ajan, vaikkakaan hevosten kanssa en ole touhunnut koko elämääni. Vakava sairaus pysäytti minut kymmenisen vuotta sitten ja tästä selvittyäni, päätin tehdä sen mistä vielä haaveilin – aloitin ratsastustunnit.

Minulle hevosen kanssa yhdessä olemiseen liittyy kuitenkin muutakin kuin ratsastaminen ja tämän takia ryhdyin myös opiskelemaan sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Hevonen on työpari, jonka kanssa tehdään töitä hyvässä hengessä omien tavoitteiden mukaisesti hevosta kuunnellen - omien vahvuuksien löytämiseen, pelkojen voittamiseen tai vain hiljentymiseen. Sen tunteen, että on onnellinen nyt ja tässä, toivoisin saavani jakaa myös muille.

 

img_2189

Olen kolmen lapsen äiti. Kotonani asuu tällä hetkellä mieheni lisäksi kanoja, koiria ja kissa. Kesäisin pihallani on myös lampaita ja hevonen. Rakkaus eläimiin on ollut lapsesta lähtien ja varsinkin hevoset ovat olleet lähellä sydäntäni. Hevosten kanssa olen puuhaillut kaikenlaista pienenä oman mummolan pihalla ja vaikka hevoset eivät ole olleet elämässä läsnä fyysisesti, ovat ne koko ajan olleet mielessä. Hevonen aistii tunnetiloja herkästi ja toimii ihmiselle tunteiden peilinä.